Over het boek en zijn schrijver

Wegen na Rome werd geschreven door Gerard Tuk, tussen februari 2013 en juni 2018.
Het bevat 444 pagina's en 21 hoofdstukken.
ISBN 978-90-823962-1-8

Uitgave en verkoop

Wegen na Rome is uitgegeven in eigen beheer en te koop via Boekenbestellen.nl.
Dankzij de tussenkomst van Pumbo is het mogelijk om exemplaren On Demand te drukken. Daardoor is de levertijd enkele werkdagen. Normaal gesproken worden bestellingen één werkdag later gedrukt en nog een werkdag later verzonden.

Over de inhoud

Wegen na Rome is een reproductie van het Europees Kampioenschap in Italië. Het begint bij de finale van '78 en staat eerst even stil bij de verhalen die een eigen leven zijn gaan leiden. Daarna wordt de kwalificatie beschreven met de spelers die kwamen en gingen. Zeer gedetailleerde beschrijvingen zijn er van die beslissende wedstrijd tegen de DDR en de drie partijen tijdens het toernooi. En van de finale die Nederland niet haalde.

Over de foto's

De omslagfoto is gemaakt door de auteur zelf, op 3 juli 2013, bij een voetbalveld aan de Brasserskade in Delft. Zomaar een woendagmiddag in een zomervakantie. Je moet toch wat... Kleurenfoto's van het toernooi zelf zijn duur voor een amateur en een kleine oplage. En die sweater is gewoon voor een leuk prijsje op de kop getikt op Marktplaats.
Gelukkig heeft het Nationaal Archief een aardige fotocollectie met plaatjes die in het boek gebruikt mochten worden, zolang de bron en maker vermeld werden.

Over de schrijver

Gerard Tuk ('s-Gravendeel, 1969) studeerde Technische Natuurkunde aan de TU Delft, werd daarna programmeur en is nu HBO-docent Informatica aan de Haagse Hogeschool. Schrijven deed hij negen jaar lang als wijkredacteur van het Protestants Kerkblad Delft. Eerder verscheen van zijn hand Zoekt & Gijzelt.

Meer lezen?

Download gratis een kwart van het boek, of bestel een exemplaar voor € 19,80 via de knoppen hiernaast.